tirsdag 10. mars 2009

St. Olav's College! The place to study


St. Olav's College ligger i Northfield, Minnesota og ble grunnlagt av norske innvandrere i 1874. Skolen er idag et privat collage og eies av Evangelical Lutheran Church, som er amerikansk. Selv om den eies av USA, har skolen svært god kontakt med skandinavia, men mest kontakt har skolen med Norge. UiO (Universitetet i Oslo), høyskolen i Stavanger og Telemark samarbeider med St. Olav's College og man kan få stor hjelp via dem hvis man ønsker å studere ved denne skolen. På denne skolen har man mulighet til å studere norsk og bl.a. ta major i dette faget. Idag studere ca. 200 amerikanere norsk ved denne skolen. Campusen kan by på store grøntarealer og består av 29 enkeltbygninger. Skolen ligger nærme storbyen Minneapolis, med bare en times kjøring unna.

I 1992 ble et stort bibliotek ferdig på St. Olav's College og på grunn av flere nybygg kan skolen by på et dance-bygg, treningssenter og fine-art undervisning. Studiesenteret ved St. Olavs College kan by på en stor og flott kantine, butikker og oppholdsrom for studentene.

Skolen er relativt liten med 3000 studenter fra 48 stater og 25 land. Universitetet har ca. 50 utenlansde studenter, og Norge og Asia er de områder hvor de fleste kommer fra. Skolen har et alsidig tilbud med gode idrettstilbud og musikk tilbud. Ca. 97% av alle studentene bor på de 11 internatene hvorav 4 av dem er language houses, hvor de snakker kun et fremmespråk. Det finnes et language house som er norsk, her bor 8 amerikanere og 2 norske studenter. På skolen er det 350 lærere og 97,8% av disse har en Ph.D.

Stort faglig tilbud
St. Olav's College har et stort faglig utvalg med 43 program (majors)og 15 concentrations på bachelor nivå (www.stolaf.edu/academics/deptsalpha.html). Det er ca. 21 studenter per klasse hvor det er 1 lærer pr. 11 elev. Opptakskrav og lignende er nokså komplisert med tanke på at man reiser til et annet land så jeg råder deg til å gå inn på http://www.stolaf.edu/admissions/applying/index.html for å lese grundigere igjennom om du er en passende kandidat for en slik skole.

Det er også mulighet for å ta sommerkurs ved St. Olav's College.

Prisene er høye og dette må man regne med, men det er muligheter for å søke på deligater og lignende for å få stønad, dette er altså mye mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar